För dig som är ny inom yogan

Vill du börja yoga men vet inte riktigt vilken yogaform som passar dig? Det finns många olika yogaformer och här kommer några tips

Här finns exempelvis ett tillfälle för dig som vill komma in i den fysisk flödande yogan så som vinyasa och ashtanga vinyasa. Vinyasa betyder fläta samman olika positioner i ett dynamiskt flöde. Dessa kan vara mjukar yogaflöden eller starkare och snabbare yogaflöden. Detta är en kurs eller en yogaserie under några söndagar där du i lugn och ro kan få lära dig grunderna i solhälsningar, andning mm. Klicka här för mer info.

Om du är intresserad av en lugnare och stillsam yoga så är yinyoga något för dig! Du behöver inte gå någon speciell introduktion för den utan bara kom till de tillfällen som finns på schemat. Yinyoga torsdagar kl 18.15-19.30 och söndagar kl 16.15-17.30.

Yogaklasserna på schemat är inga fasta kurser utan du kan gå på de klasser som passar dig när som. Det är som ett drop in där du antingen har ett klippkort (som gäller 6 månader) eller betalar drop in pris. Du kan helt fritt alternera mellan t ex yinyoga och vinyasa.

Yogaschema hittar du här

 

Priser för klippkort och drop in

Du kan köpa klippkort 15 ggr för 2350 kr eller 10 ggr för 1700 kr eller gå drop in för 200 kr. Prova på pris för 170 kr.  I och med klippkortet kan du även välja att gå vilka yogaklasser du vill under veckan.  Terminskort finns också för dig som vill gå ofta;  900 kr i månaden under 6 månader.

*Klippkort gäller i 6 månader. Det går bra att gå vilken klass i veckan du vill.

Betalning till BG 5969-7177 (miksi yoga) eller swich 070-5859294 (Marita Tilevi). Skriv ditt namn och den yogaklass du mest kommer att gå.

De yogaformer som erbjuds är:

Ashtanga vinyasa. En väldigt dynamisk kraftfull yogaform där olika rörelser är sammankopplade i en bestämd serie rörelser med ujjaiandning. Man börjar alltid med solhälsning A och B och en sekvens av stående asana innan man går vidare. Man lägger till en rörelse i taget i den takt man är redo. Denna klass är en MPS, dvs modified primary series.

Vinyasa är en mjukare fysisk dynamisk yoga som ger smidighet, styrka och harmoni. Här länkas rörelserna samman i ett härligt varierande mönster och flöde. Här kan yogaklasserna vara utifrån olika nivåer. En öppen nivå innebär att yogan utförs i ett lugnare flöde som passar såväl den ovane yogautövaren som den vana utövaren. Mindfulnessövningar, fokus på medveten närvaro, vävs in i yogaklasserna.

Yin yoga är en mjuk, lugn och meditativ yoga. Ingen styrka alls krävs. I stort sett utförs varje position sittandes och liggandes. Varje position håller vi i ca tre minuter och vi använder klossar, bolsters och filtar så att yogan blir mycket återhämtande. Denna yoga passar mycket bra för dem som vill fördjupa sin stretch i en vilsam form.

PT yoga personlig yogaträning  där vi utgår från vilken yogaform du vill ha (ex om det är dynamisk fysisk yoga eller mer yinyoga, eller båda),  vad du vill få ut av yogan, om du har ont någonstans, är stressad osv. Jag skriver frågor i ett mail innan PT. Sedan anpassar jag yoga för dig och i samband med PT  gör vi en yogaklass men det blir också en del genomgång av linjeringen samt “teknik” att tänka på. Lite som workshopform men fortfarande en yoga. Pris för en timme är 600kr, vill du boka in tex tre timmar/tillfällen direkt så blir det rabatt 150kr  på totalpriser för tre timmar.

Klangmeditation. Denna meditationsform ger dig återhämtning genom djupavslappning. Det enda du behöver göra är att ligga ner och ta emot de vibrerande tonerna från de tibetanska klangskålarna. ca 45-60 min. Kommer på schemat senare i höst samt som events/ workshops!

Rocket ashtanga vinyasa. En mycket kraftfull energigivande och dynamisk yogaform. Rocket är en lekfull och tillåtande yoga där vi i ett snabbare flöde väver in armbalanser och inversioner, dvs upp- och nervända positioner. För att gå denna yoga behöver du vara grundad i solhälsningarna.

Anmäl intresse eller boka din plats HÄR på den yogaklass du vill gå. Samtliga yogaklasser och kurser på schemat är på M yogastudio Tyresö på Radiovägen 10 i Tyresö. (Samma hus som Step in dansstudio, en trappa upp).  Anmäl ditt intresse och boka din plats: info@myogastudio.se eller marita_sirvio@hotmail.com.

 

Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*